26 april 2022 – Välkommen till framtidens Tensta gymnasium och Tensta träff!

År 1984 slogs portarna för Tensta gymnasium upp för första gången. I praktfulla, japanskinspirerade byggnader ritade av arkitekten Gösta Uddén öppnades en av Stockholms bästa gymnasieskolor samtidigt som Tensta Träff blev den nya mötespunkten för Tenstaborna. Den 1 april 2022 tog Hemsö över fastigheten som nu kliver in i nästa era. Välkommen till uppstarten av Tensta gymnasium och Tensta Träff, där vi både pratar om Tenstas historia och diskuterar framtiden.

Hur har utvecklingen sett ut i Tensta och vad saknas i stadsdelen idag? Hur vill vi att Tensta ska se ut om tio år? Hemsö bjuder in till panelsamtal och till vad vi hoppas kommer att bli startskottet för något riktigt bra.

Vi välkomnar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) och oppositionsborgarrådet Karin Wanngård (S) till ett politiskt samtal om Tenstas framtid. För att berätta om och diskutera Tenstas historia och utveckling har vi även bjudit in bland andra Ahmed Abdirahman, vd och grundare av stiftelsen The Global Village samt före detta elev på Ross Tensta Gymnasium, Annika Friberg (M), ordförande i stadsdelsnämnden Spånga-Tensta, samt Erik Stenberg, arkitekt och initiativtagare till arkitektskolan i Tensta. Samtalen varvas med röster från Tensta som berättar hur de upplever sin stadsdel.

Medverkande:
Anna König Jerlmyr, finansborgarråd (M), Stockholms stad
Karin Wanngård, oppositionsborgarråd (S), Stockholms stad
Ahmed Abdirahman, grundare av Global Village och Järvaveckan, tidigare student vid Tensta gymnasium
Annika Friberg (M), ordförande i stadsdelsnämnden Spånga-Tensta
Belsam Djehiche, anställd på Hemsö och tidigare student vid Tensta gymnasium
Erik Stenberg, arkitekt och professor, Kungliga tekniska högskolan (KTH)
Ali Osman, universitetslektor och docent i pedagogik, Stockholms universitet

Moderator: Per Ankersjö, A Beautiful Soup

Titta på webinariet här